Toivo on jännä asia. Joskus tuntuu, ettei sitä ole olemassakaan (=kaikki on paskaa) ja välillä sitä taas on niin paljon, että sitä voisi jakaa lähipiirillekin. Tällä hetkellä mulla on olo, että toivon avulla selviän tulevista haasteista elämän varrella. Viime viikolla tunsin oloni toivottomaksi, mutta kaikki se murehtiminen muuttui iloksi YHDEN puhelinsoiton myötä. Hetkessä synkkä ajatus tulevaisuudesta vaihtui valoisaan ja onnelliseen. Edelleenkin on hyvä olla ja tunnen pitkästä aikaa, että selviän jopa velkahelvetistä, joka on valvottanut mua jo neljä vuotta. 

Velkahelvetissä eläminen on piinallista ja tuskallista. Syy velkaantumiseen on luonnollisesti oma, vaikka asiaan on vaikuttanut pari muutakin ihmistä, jotka käyttivät mun hyväuskoisuutta hyväksi. Kannan kuitenkin oman vastuuni hölmöilystäni ja sen takia luovuin parista ystävyyssuhteesta (ehkä niitä ei pitäisi edes kutsua ystäviksi, niitä jotka ovat koko ajan käsi ojossa). Olen maksanut velkaani vähitellen pois ja nyt - ensimmäistä kertaa vuosiin - voin sanoa olevani voitolla. Tulevan kahden vuoden aikana opiskelen itselleni ammatin ja sen jälkeen hoidan kaikki rahavaikeudet kerralla pois. Ja miten sen teen, kun en saa pankkilainaa ilman takaajaa? Teen sen rakkaan avomieheni tuella - sotasuunnitelma on jo laadittu. Sitten kun saan puhdistettua luottotietoni, niin lupaan itselleni pyhästi, etten enää ikinä osta mitään osamaksulla enkä ota yhtäkään pikavippiä. Jos rahantarve yllättää, niin lainaan maltillisen summan joko vanhemmiltani tai avopuolisoltani. Mieluummin olen syömättä, kuin otan pikavipin. Tämä vuosikausien ahdistuksen määrä on paljon pahempi kuin olla syömättä päivään tai kahteen. Virheistään oppii sanovat, ja mä aion oppia! 

Toivo tuo valoa ajatuksiin. Toivo tekee elämästä parempaa. Tällä kertaa toivon tulevaisuuteen toi opiskelupaikka läheisessä oppilaitoksessa. Edessä on varmasti kiivastahtiset kaksi vuotta, mutta aion selvitä. Koulusta saa kuulemma tukea jos motivaatio on hukassa tai opiskeleminen tökkii toisilla tavoilla. On hienoa, kun tuntee, että jopa vieraat ihmiset välittävät.