On mennyt pitkä aika siitä, kun viimeksi olen tänne kirjoittanut. Nyt tuli sellainen hetki, jolloin haluan avautua. 

Tänään ajauduin keskusteluun (ehkä jopa pienimuotoiseen kinaan) sisarukseni kanssa sukupuolineutraaliuudesta. Itsehän en ymmärrä miksi kaikki ammattinimikkeet ym, pitää paskoa pystyyn, koska mitään ei saa eritellä sukupuolen mukaan. Haittaako jotakuta niin paljon esimerkiksi talonmiehen titteli mies-päätteen vuoksi, että ammatille tulisi keksiä sukupuolineutraali nimi? Oikeesti, ekan maailman ongelmia nämä tällaiset. Sama juttu Kelan äitiyspakkauksen kanssa. Äitiyspakkaus nimittäin osoitetaan lasta odottavalle äidille, koska yleensä tämä odottava nainen huolehtii syntyvästä lapsesta, ja sitä kautta voi käyttää hyväkseen pakkauksesta löytyviä lastenhoitotuotteita. Toki jotkut antavat lapsensa adoptioon ja sitä kautta esim. homopariskunta saa itselleen kauan toivomansa lapsen. Siinä tapauksessa pakkaus kuuluisi heille, mutta tuskin ketään kiinnostaa millä nimellä kyseinen apupakkaus tulee kotiin. Eikö voitaisi vain olla iloisia, että Suomessa on Kelan myöntämä ja kokoama äitiyspakkaus, joka kuuluu kaikille, jotka saavat perheenlisäystä? 

Pelottaa ajatella, mihin pikkuasiaan seuraavaksi kiinnitetään huomiota. Nää on aivan turhia asioita, joiden pohtimisen sijaan, voisi tehdä jotain fiksua. Auttaa vaikka naapurin eläkeläistä käymään kaupassa tai antaa väsyneelle ystävälle apua asioiden hoidossa. Tai mennä vain kahville ystävän luokse ja keskustella. Jos haluaa jotain konkreettista tehdä, niin vie vaikka käteislahjoituksen hyväntekeväisyyskohteelle. 

Maailmassa on paljon epäkohtia eikä Kelan äitiyspakkauksen nimen muuttaminen ole yksi niistä tärkeimmistä. Se on loppujen lopuksi laatikko, jossa on tavaraa sisällä, ja siinä se.